Първоначално публикувано от mell0
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Сензора на съединителя - размишления
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеЩом колите без машинки вървят безпроблемно, значи не е необходимо.
Ставаше въпрос, защо е направено.
---------- Post added at 12:51 ---------- Previous post was at 12:48 ----------
Първоначално публикувано от mell0 Покажи съобщениеКолеги не знам колко е нормално след изключване от скорост да падат оборотите под нормалните за прзния ход и след това да отиват там, но след премахването на машинката колата не ги прави тея мизерии и след изключване от скорост оборотите падат и заковават на 850. Това се случва само в движение, тоест на място при форсиране и със и без машинка, оборотите си заковават, което няма никаква логика освен ако не е свързано с движението на колата и това, че сигурно отчита рязък спад в оборотите по време на движение и компара прави някакви шашми. Друго не ми идва на ум.
П.С. падането на оборотите при изключване се усещат като карам по по-гладък път като моментно притрисване.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеДа твърдя обратното?
Ставаше въпрос, защо е направено.
---------- Post added at 12:51 ---------- Previous post was at 12:48 ----------
Ако усещаш притрисане, не е нормално. Това обаче не е проблем на тази система, а шънтирането и скрива проблема.
Като далак е. Стои си там за нещо, но може и без него.Last edited by lordliness; d.m.y г., 13:28.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеПо нагоре написах, другото си го смучете от пръстите
Като далак е. Стои си там за нещо, но може и без него.
Виж, това за дълака е наистина неудачен пример. Ако беше казал апендикс, сигурно щях да се съглася.
То без много неща може, но е по-хубаво да ги има.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеНищо не си смуча от пръстите. Смисълът на функцията е точно това.
Виж, това за дълака е наистина неудачен пример. Ако беше казал апендикс, сигурно щях да се съглася.
То без много неща може, но е по-хубаво да ги има.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеДруже, сложи го Лорд IQ списъка на нежеланите и не му се нерви на глупостите. Тоя бутон за жигула не е необходим, но за сегашните коли си е направо желателенAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеНяма никакви нерви. Аз съм спокоен човек. Обичам спора, когато не излиза от рамките на добрия тон и е продуктивен.
Comment
-
Я пак тва с обяснението, че аз чета от самото начало и нищо обяснено конкретно не видях. Само няколко предположения, включително и от мен.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеЯ пак тва с обяснението, че аз чета от самото начало и нищо обяснено конкретно не видях.
Comment
-
Днес питах италианския механик за какво е този бутон както го наричате, и отговора който ми даде не го намирам тук между вашите ! Така,че дерзайте още за достигане на истината......Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Помислете върху оста бялата част на този бутон защо излиза навън толкова в случая 3 см.А не е при мерно 1 см и къде точно се намира педала на съединителя когато се отпуска и натиска бутона и защо контакта се отваря точно тамAlfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Явно намаля оборотите за да облекчи моментното приплъзване. Единвид да удължи живота на съединителя. На прав път ли съм ?Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеЯвно намаля оборотите за да облекчи моментното приплъзване. Единвид да удължи живота на съединителя. На прав път ли съм ?
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеНе само на съединителя. при колите с голям въртящ момент има голямо натоварване и в/у самия двигателAlfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+
Comment
Comment